Waar word je snel dronken van en hoe word je snel nuchter?

Waar word je sneller dronken van en hoe word je vervolgens weer snel nuchter? Dat en meer lees je onder andere hier in dit artikel.

Waar word je snel dronken van en hoe word je snel nuchter

Dronken worden is meestal even leuk en daarna niet meer. Veel leuker is om lichtelijk aangeschoten te zijn, daar word je gezellig van en je kunt vervolgens gemakkelijker een praatje maken. Maar om in de stemming te komen heb je natuurlijk wel drank nodig. Wij krijgen vaak de volgende vraag binnen: ‘word je sneller dronken als je alcohol door een rietje drinkt?’ Het antwoord hierop is JA en de reden is simpel: Wanneer je alcohol door een rietje drinkt komt de alcohol sneller in je bloed terecht. That’s it, je krijgt dus niet meer alcohol binnen, maar de alcohol wordt wel een stuk sneller opgenomen. Dat komt doordat de drank op deze manier meer in contact komt met je gehemelte, de huid van je gehemelte is erg dun en goed doorbloed, hierdoor worden stoffen gemakkelijker opgenomen en komen deze in je bloedsomloop terecht.

Hoe word je snel nuchter?

Wanneer je na een avondje stappen weer snel nuchter wilt worden dan zijn daar een aantal manieren voor. De redenen om snel weer nuchter te worden zijn eindeloos. Hieronder de best werkende:

  • Neem een ontnuchterringspil: dergelijke pillen zorgen ervoor dat je twee keer zo snel nuchter wordt dan normaal. De pillen helpen je lever als het ware en versnellen de boel aanzienlijk. Wanneer je dus 4 biertjes gedronken hebt, dan ben je in plaats van zes uur, al binnen drie uur nuchter.
  • Drink na ieder glas alcohol een glas water. Dit versnelt het ontnuchteringsproces niet, maar zorgt er wel voor dat je langer helder blijft. Ook voorkomt dit een kater aanzienlijk. Een kater ontstaat meestal door uitdroging en dat voorkom je op die manier.
  • Helaas werken drankjes zoals koffie en redbull niet om sneller nuchter te worden. Je krijgt er wel meer energie van, handig wanneer je bijvoorbeeld nog helemaal naar huis moet fietsen. Let wel: koffie droogt uit en kan de kater de volgende morgen verergeren.

Meer weten? Ga dan eens naar de website van Premulon

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *