Tips voor het stijlen van je haar

Tijdens het stijlen van je haar gaat er soms wel eens iets mis. Soms heeft het kleine gevolgen, maar het kan ook grotere problemen veroorzaken. Tijdens het gebruiken van een krultang, stijl tang of een föhn kan je haar worden aangetast. Daarom een aantal tips voor bij het stijlen van je haar!

Tel rustig tot 5

Wanneer je je een deel of een pluk van je haar wilt stijlen, is het soms nodig om wat langer te wachten om het in model te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het krullen of stijl maken van je haar, dit lukt vaak niet in één keer. Toch is het ook niet goed om je haar te lang aan de hitte bloot te stellen. Het is daarom goed om gebruik te maken van de 5 seconden regel. Deze regel houdt in dat je tot 5 telt voordat je dit deel van het haar met rust laat. Het zorgt er in de meeste gevallen voor dat het goed blijft zitten, maar is niet te lang in aanraking met de hitte.

Houd rekening met jouw haartype

Niet ieder haartype kan beter tegen bepaalde manieren van stijlen. Met name vrouwen met dun haar zullen merken dat het nog wel eens problemen op kan leveren tijdens het stijl maken of krullen. Ook is het met dun haar vaak goed uitkijken met föhnen. Let daarom goed op over welk type haar jij precies beschikt. Met dik haar kan je je iets meer veroorloven, met dun haar iets minder. Houd hier de volgende keer zeker rekening mee.

Op naar de kapper

Het kan natuurlijk voorkomen dat je haar echt niet meer wilt, of dat het zelfs beschadigt is. Ga dan zeker niet door met experimenteren, maar breng een bezoekje aan de kapper. Zij weten vaak veel beter wat ze kunnen doen en helpen je meteen van het probleem af. Het is natuurlijk zonde om zelf te blijven proberen, als dit ten kost van je haar gaat.

Op https://www.oxyextensions.nl/ lees je hier meer over!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *