Muggenoverlast bestrijden in en rondom huis

Niks is vervelender dan het gezoem van muggen om je heen, en om het dan nog maar niet te hebben over al die muggenbulten die je eraan over houdt. Wanneer je last hebt van muggenoverlast dan is het tijd om manieren te kennen voor muggenoverlast bestrijden, en dat is precies wat wij jou hier te bieden hebben.

Zet lavendelstruiken in je tuin neer

Lavendel is een geur waar veel mensen van houden maar waar muggen een hekel aan hebben, zet hier dus een paar struiken van in je tuin en je kunt ervan uitgaan dat alle muggen voordat je het weet verdwenen zijn en niet meer terug willen komen naar jouw tuin en huis. Bovendien heb je er meteen een lekker ruikende plant in je tuin bij.

De anti muggenlamp

De anti muggenlamp blijft één van de meest effectieve middelen voor muggenoverlast bestrijden, en het is nog een heel simpele oplossing ook. Het enige wat je hoeft te doen is een muggenlamp te bestellen en deze ergens neerzetten of op te hangen, en voordat je het weet zijn alle muggen weg. Een anti muggenlamp werkt simpel, hij gebruikt een blauw uv-licht om de muggen te lokken en deze worden met een ventilator de lamp ingezogen waar ze uitdrogen. Goede muggenlampen maken ook gebruik van CO2-uitstoot om muggen te lokken, muggen gebruiken namelijk CO2 om mensen te vinden, en nu komen ze dus massaal op de lamp af.

Plaats horren in de deuren en ramen

Dit is een simpele oplossing die je natuurlijk zelf ook wel had kunnen bedenken, maar we zitten het wel in de het lijstje juist omdat hij zo simpel en toch effectief is. Wanneer je horren hebt kunnen muggen simpelweg niet meer naar binnen en zal jouw huis compleet mug-vrij zijn. Je hoeft alleen horren in de deuren en ramen te zetten en klaar is kees.

Gebruik insecticide buiten

Insecticide is een redelijk giftig stofje, en dus kun je hem beter niet binnenshuis gebruik, maar in de tuin kan dit prima. Je hoeft maar een beetje richting de mug te spuiten en hij is direct morsdood. Dit is dus een snelle en effectieve oplossing wanneer je in het moment last hebt van muggenoverlast. Misschien is het dus geen slecht idee om wat insecticide aan te schaffen in het geval dat je door muggen geteisterd gaat worden

Wanneer je een of meerdere van deze tips toepast tegen jouw muggenoverlast dan ben ik ervan verzekerd dat jouw huis en tuin voor je het weet mug-vrij zijn en je weer ongestoord van de zomer kunt genieten. Je kunt simpel beginnen door een anti muggenlamp te bestellen of een fles insecticide in huis te halen en later kun je dan een lavendelstruik in de tuin zetten of horren halen om in de deuren en ramen te plaatsen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *