Mooie initiatieven van kinderkledingmerk Name it

De prachtige Name it initiatieven

Prachtige initiatieven willen wij graag benoemen. En vandaag willen wij graag het merk Name it in het zonnetje zetten. Name it is van origine een Nederlands kinderkledingmerk, maar is ondertussen uitgegroeid tot een een internationaal merk en 1 van de toonaangevende bedrijven binnen de fashion industrie. Niet alleen mode technisch laat Name-it veel van zich horen, maar ook maatschappelijk is Name it nadrukkelijk aanwezig.

Zo zijn zij de afgelopen maand een initiatief gestart samen met een online kinderkleding webshop die Name it verkoopt. De kinderkleding van Name it wordt op Nederlandse bodem gefabriceerd, in tegenstelling tot veel andere kinderkleding merken, die namelijk hun kinderkleding door kansarme kinderen in verre oorden laten fabriceren. Dat gaat Name it te ver en dat vinden zij meten met 2 maten. Sterker nog, het is een gegeven wat Name it maatschappelijk en publiekelijk wil benoemen en hier ook graag actie tegen wil voeren.

Zijn pleiten momenteel voor een kinderarbeid vrije wereld. Dit doen zij door bewustwordings filmpjes te produceren en door in alle winkels en in alle kleding de tekst: No more child labour te printen. Hierdoor hopen zij maatschappelijk gezien wat meer bewustwording en politiek gezien wat meer draagvlak te creëren tegen kinderarbeid. De kinderen die aan het werk worden gezet in deze kansarme landen hebben zelf vaak geen idee van de impact die het zware werk wat ze op dat moment verrichten kan hebben op hun latere leven. Mede daardoor is het zo triest. Deze kinderen weten niet beter en de ouders van de kinderen hebben geen andere keuze. Tenzij wij met z’n allen de handen ineenslaan en de mensheid hier bewust van maken en indirect geld inzamelen voor scholing van deze kinderen. Dit is de reden dat Name it het prachtige alternatief is gestart en daar zijn wij vanuit de grond van os hart dankbaar voor.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *