De beste muggenverjagers tijdens het vissen

Geen muggen meer tijdens het vissen

Muggen komen af op stilstaand, en zijn hier in de buurt dan ook veelvuldig te vinden. Dit is waarom je tijdens het vissen ook zoveel last hebt van muggen. Dit is ontzettend vervelend en kan het plezier van jouw hobby wegnemen. Omdat jij wilt blijven vissen maar geen last wilt hebben van muggen hebben wij enkele manieren verzameld waardoor de muggen uit de buurt blijven.

De zelfgebouwde muggenvanger

Ja je kunt zelf een muggenvanger bouwen, en waarschijnlijk heb je alles wat je hiervoor nodig hebt al in huis. Het is namelijk een grote fles, basterdsuiker, gist en warm water. De bovenkant snijd je van de fles af en dan mix je de overige ingrediënten in de onderkant van de fles. De bovenkant draai je om en zet je zo in de onderkant. Het goedje trekt muggen aan en door het omdraaien van de bovenkant kunnen de muggen er niet meer uit. Neem deze val mee wanneer je gaat vissen zodat ze jou niet meer lastig kunnen vallen.

Maak slim gebruik van citroensap

Dit is een van die geuren waar muggen een hekel aan hebben, doe hier dus ook je voordeel mee. Citroensap werkt perfect als muggenverjager. Zo kun je het op je lichaam smeren, in je haar druppelen of wat sap in een schaaltje naast je neer zetten. Let wel op met te veel citroensap in je haar druppelen, want wanneer je hiermee in de zon gaat zitten kan je haar gaan verkleuren. Ook zorgt citroensap ervoor dat je sneller verbrand, smeer jezelf dus eerst goed in met deze muggenverjager.

Bedek jezelf zo veel als mogelijk

Dit is waarschijnlijk de simpelste manier om muggen weg te houden. Als het wat kouder is dan is dit al helemaal geen probleem, bovendien bescherm je jouw huid ook nog tegen zonnebrand wanneer de zon schijnt. En wanneer het echt te warm is dan kun je de niet bedekte delen nog altijd met een beetje muggenspray sprayen. Dit is niet het fijnste spul om op je huid te hebben maar het werkt wel.

De beste muggenverjagers tijdens het vissen

Slaap nachts onder een wollen deken

Niet alleen houdt wol je warm, muggen hebben er ook nog een hekel aan. Onder een wollen deken zullen de muggen je zeker met rust laten. Nu kun je zonder zorgen gaan slapen, muggen zullen bij jou niet in de buurt durven komen.

Met deze manieren zal je zowel overdag als in de nacht geen last meer hebben van muggen. Of ze vinden dat je stinkt of ze kunnen simpelweg niet bij je huid in de buurt komen. En hoe fijn is het om eindelijk zonder tientallen muggenbulten thuis te komen van je vistripje. Vissen is voor het eerst weer leuk en geen ellendige pijnlijke bezigheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *